TONEELPRODUCTIES
HOME BESTUUR PRODUCTIES STUDIO RESERVATIE CONTACT
RESERVATIES Gezien het succes van onze voorstellingen, doe je er goed aan om tijdig te reserveren.  Je kan elke dinsdag tussen 17.00u en 19.00u en elke donderdag tussen 17.00u en 18.00u bellen op het nummer 0473 185 386 (Vicky Gosselé).
Fons en Tina hebben al hun geld gestoken in een kuuroord dat ze, afgeleid van hun voornamen, kuuroord  Fontina hebben gedoopt. De zaak wil echter niet zo goed van de grond komen en ze geraken in financiële  moeilijkheden. Hun personeel weigert nog te werken zolang ze niet betaald worden, de elektriciteit en het  water dreigen te worden afgesloten. Hun laatste hoop ligt in de komst van koningin Mathilde die incognito naar  hun kuuroord komt. Als die na een week kuren, tevreden zou zijn over Fontina, dan is hun naam gemaakt en  zijn ze gelanceerd. Omdat ze echter zonder personeel zitten en dat niet aan hun gasten willen laten merken,  creëren ze twee fictieve medewerkers in het kuuroord, nl. Frans, de tweelingbroer van Fons en Els, de  tweelingzus van Tina. Mits het veranderen van kledij, het opzetten van een bril en het veranderen van de  haartooi lijkt dit vrij eenvoudig haalbaar. Om hun zaak zo goed mogelijk te promoten heeft Tina bovendien een  fotograaf van het weekblad Flory uitgenodigd om discrete en smaakvolle foto’s van het verblijf van de koningin  in het kuuroord te nemen, om daar later reclame mee te kunnen maken. Zonder dat Fons en Tina het weten  heeft zich echter een medewerkster van kuuroord Andromeda, de grote concurrent, ingeschreven voor de kuur  en zij probeert met alle mogelijke middelen kuuroord Fontina te boycotten. Als de fotograaf ook al voor  Andromeda blijkt te werken, als dan ook nog de elektriciteit effectief wordt afgesloten en de gasten  herhaaldelijk ongewild op het verkeerde been worden gezet door de aanwezigheid van Frans en Els en er van  overtuigd zijn dat Frans is vermoord als die niet meer komt opdagen, lijkt het einde van kuuroord Fontina nabij.  Onder de strijd om het bestaan van kuuroord Fontina speelt zich dan ook nog de strijd van de kuurgasten  tegen de weegschaal en het ongezond leven af. Dit alles garandeert de toeschouwer een regelrechte aanval  op de lachspieren en dat is ook gezond! (cop.: auteur) 
KUUROORD FONTINA
In 1974 zette Raymond Goovaerts zijn eerste wankele stappen op de scène. Sindsdien houd hij zich  voortdurend bezig met theater, acteren en hoofdzakelijk regisseren. Soms durf hij ook wel eens wat op papier  te zetten (zie stukken). In zijn beginjaren volgde hij enkele korte kennismakingcursussen en 1986 voltooide Raymond Goovaerts een  tweejarige opleiding voor amateurregisseur bij de Centrale voor Brussels Amateurtoneel, nu "Zinnema".   In 1989 beëindigde hij een tweejarige opleiding als "docent drama" bij het Instituut voor Kunstzinnige Vorming.  INKUVO werkte onder de vlag van de Centrale voor Brussels Amateurtoneel.  In 1992 slaagde hij met zijn proefwerk "Maak plaats voor mevrouw" voor een driejarige opleiding  "amateurregisseur" in het Casino van Beringen voor de provincie Limburg.   Hij deed verschillende opdrachten als lesgever voor ICVA en als adviseur bij KNTV (beide opgegaan in de  overkoepelende structuur van "Opendoek vzw").  In 2008 behaalde hij het getuigschrift van "regie opleiding" bij Opendoek met een stuk dat hij zelf schreef (“Op  drift”) en waarvoor hij speciaal een spelersploeg bij elkaar zocht.  Al vele jaren treed hij op als gastregisseur bij verschillende verenigingen. Het resultaat daarvan kun je in  detail bekijken op zijn webpagina "palmares" en dit jaar kan hij zijn palmares aanvullen met onze vereniging. 
REGIE: RAYMOND GOOVAERTS
VORIGE PRODUCTIES PERSTARTIKELEN
Koninklijke Toneelkring De Morgenster © 2016
ADRESSEN Maatschappelijke Zetel Ruipenbroekstraat 13 2880 Hingene-Bornem Secretariaat straat 2880 Bornem Schouwburg Edmond Vleminckxstraat 73 2880 Hingene-Bornem
INHOUD
Zaterdag 19 november 20.00u - Zondag 20 november 15.00u Vrijdag 25 november 20.00u - Zaterdag 26 november 20.00u - Zondag 27 november 15.00u
PRODUCTIES